Сторінки

9 квітня 2015 р.

У матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубка України «Динамо» на рідному стадіоні імені Валерія Лобановського перемогло луганську «Зорю» 2:0 і за сумою двох зустрічей вийшло до півфіналу турніру.


 http://image.zn.ua/media/images/original/Apr2015/112900.jpg
Комфортна перевага, здобута динамівцями місяць тому в першій зустрічі команд у Запоріжжі, розв'язувала руки тренерському штабу для ротації складу та сміливих експериментів. Наданою можливістю Сергій Ребров досхочу скористався, приберігши сили основних виконавців та перевіривши найближчий резерв. Так, у воротах Олександра Шовковського замінив його тезка Рибка. В обороні повернувся до числа перших 11-ти Александар Драгович, а на правому фланзі замість бразильця Данило Сильви вийшов його співвітчизник Бетао. У середній лінії зберіг своє місце лише Сергій Сидорчук, а замість Дениса Гармаша, Олега Гусєва, Віталія Буяльського та Андрія Ярмоленка з перших хвилин включилися у гру Сергій Рибалка, Джермейн Ленс, Юнес Беланда та абсолютний дебютант Богдан Михайличенко. Нарешті, на вістрі атаки висунувся Лукаш Теодорчик, а Дьємерсі Мбокані залишився поза заявкою.
Побачивши стартовий склад, присутні на стадіоні глядачі та телеаудиторія, напевно, перезирнулася, прочитавши у ньому прізвище Михайличенка. Тезка знаменитого футболіста «Динамо» 80-х років, а зараз спортивного директора клубу Олексія Михайличенка лише минулого року формально випустився з ДЮФШ «Динамо», проте вже два сезони не без успіхів виступає за команди U-19 та U-21. У нинішньому сезоні в молодіжній першості Богдан, який лише два тижні тому відзначив 18-річчя, один із найкращих, у 16-ти проведених матчах забивши 7 м'ячів. У першій команді Богдан зайняв звичну позицію на лівому фланзі атаки. Відзначимо повернення на поле Джермейна Ленса, що подвійно важливо напередодні вирішальних матчів сезону, а також Александара Драговича з капітанською пов'язкою.

Динамівці почали гру спокійно й упевнено, контролюючи ситуацію на полі та періодично завершуючи атаки небезпечними ударами. Маючи за плечима перевагу першого матчу, футболісти не форсували події, при цьому потроху збільшуючи тиск на ворота Сантіні. Ленс, змістившись до центру, пробив головою, але прямо в руки голкіперу. Сидорчук зльоту намагався замкнути передачу, не спромігшись як слід прикластися до м'яча.
Гол, як часто трапляється в таких випадках, було забито, коли цього не чекали. Беланда отримав м'яча після розіграшу кутового й із гострого кута по дузі закрутив м'яча вбік воріт. Той за красивою траєкторією залетів у дальній верхній кут, чого явно не очікував голкіпер «Зорі», обмежившись роллю спостерігача.

Не найкращим чином Сантіні зіграв і під час наступного взяття воріт динамівцями. Втім, тут не варто применшувати бажання та клас «біло-синіх», які не залишали шансів своїм суперникам. Бетао, який нинішньої весни виступає лише в кубковому турнірі, віддав передачу врозріз на дальній кут воротарського майданчика, яку ударом головою замкнув Теодорчик. Знову польський нападник виправдав довіру та підтвердив свій клас, забиваючи в четвертому поспіль матчі.

Настільки ж упевнено динамівці провели другий тайм. Хоча було помітно, що думками гравці обох команд вже в недільному матчі, де все розпочнеться з самого початку й кожна команда буде боротися за очки. Надійно в опорній зоні діяв Сергій Сидорчук, намагався активно діяти Джермейн Ленс.
Системоутворюючим гравцем у киян був Рибалка, контролюючи весь центр поля та при цьому встигаючи небезпечно пробивати. Сергій двічі прицільно бив метрів із 20-ти, але в обох випадках м'яч проходив у сантиметрах від стійки. Міг удруге записати своє прізвище на табло Теодорчик, але, підправляючи головою м'яча вбік воріт, влучив у поперечину.
Небезпечно огризалися луганчани наприкінці матчу. Ребров, випустивши Кравця замість Хачеріді, перейшов на гру з двома форвардами. Плутаниною в захисті ледь не скористався Малишев, у боротьбі з Драговичем підступним ударом ледь не скоротивши рахунок.

Гра так і завершилася перемогою «Динамо» 2:0. За сумою двох зустрічей «біло-сині» перемогли 4:1 та вийшли до півфіналу турніру. Суперник у цій стадії стане відомий 9 квітня, варіантів два – донецький «Олімпік» або (на даний момент) дніпропетровський «Дніпро».

Кубок України 2014/15. 1/4 фіналу. Матч-відповідь

08.04.2015. м.Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. 8,200 глядачів

«Динамо» – «Зоря» – 2:0 (2:0)

«Динамо»: Рибка, Віда, Драгович (к), Хачеріді (Кравець, 77), Бетао, Рибалка, Сидорчук (Чумак, 66), Михайличенко, Ленс, Беланда (Гармаш, 74), Теодорчик.

«Зоря»: Сантіні, Гордієнко, Вернидуб, Пилявський (Білий, 46), Каменюка (к), Грицай, Малишев, Малиновський (Любенович, 70), Петряк, Хомченовський (Караваєв, 46), Тотовицький.

Голи: Беланда (32), Теодорчик (42, пас Бетао).

Попереджені: Драгович (51), Беланда (61) – Пилявський (40), Малиновський (68).

Немає коментарів:

Дописати коментар