Сторінки

4 квітня 2015 р.

Дивергент, глава 2: Інсургент

У новій главі антиутопії про суспільство, де все розставлено по поличках, а будь-яка індивідуальність підлягає викоріненню, Тріс повинна знайти спосіб боротьби зі страшною системою, яка нищить її близьких. Хто з них на черзі? Вона дізнається все більше страшних подробиць, які стоять за позірним порядком, і вже не може не бачити, що в її світі пора щось змінювати. Але головне в цій боротьбі - впоратися з розколом, який ворог породжує в її власній душі.

Мій відгук

От і вийшло довгоочікуване [перекреслено] продовження «Дивергент». Сказати, що ми його не чекали - це, значить, сказати правду. Та й навіщо потрібен «інсургент», коли оригінал був цілком закінченим твором, єдиною фішкою якого була можливість ніколи більше не бачити його. «Глава 2» вийшла і відкрила нам страшну правду - Тріс-то, виявляється, обрана. А я-то думав, що людство рятувати буде її братик, просто цей твіст приберегли на солоденьке. Спасибі, що всі крапки над і розставили. Але це тут не саме ідіотське. Фільм - одне суцільне непорозуміння, дурість в якому зашкалює настільки, що абсолютно спокійно можна назвати його кращою комедією 2015 року. Отже, герої втекли від лап ерудитів, облаштувавшись в гніздечку якихось терпил, тільки лише для того, щоб знову втекти, коли всемогутня Джанін за помахом руки знаходить їх. Від чого вона раніше цього не зробила - не пояснюють, зберігають інтригу. Взагалі весь фільм - нескінченна біганина. Герої тікають від Джанін, герої біжать від вояк, герої біжать від ізгоїв, герої біжать до ерудитам, герої біжать від своєї долі, герої біжать до вільної касі. Розбавляється це мельтешение досить непоганими сценами
екшену і неймовірно абсурдними промовами, непов'язаними один з одним. Що вдієш, данина моді. Якщо серйозно, в «інсургент» до останніх 5 хвилин не відбувається взагалі нічого. Навіть за затемненням спостерігати цікавіше. Щоб надати «сценарному нічому» динаміки, автори і використовують вищезазначену біганину. Рішення спірне, але хто ми, а хто вони, голлівудські діячі? Зате у фіналі нарешті дають поживу для розуму, вяленько інтригу і ... кінець, що перетворює «інсургентів» в закінчений твір. І як їм це вдається? А попереду, тим часом, ще два непорозуміння [перекреслено] крутих [перекреслено] неймовірних [перекреслено] фільму. Картина була б не повною, що не згадаєш всі ті абсолютно абсурдні, позбавлені сенсу сцени. Уявіть, що герої натикаються на бандитів, з якими у них зав'язується бійка. Люди гинуть, все страждають, і тут один з персонажів видає інформацію, яка відразу зупиняє бійку. Подумайте про могутнього артефакті, який здатний знищити всіх Обрана і який відкрити може тільки Обрана. Ще тут є дивовижною пронзительности епізод, в якому тисяча чоловік просто витріщається на те, як інші три людини стрибають вниз з даху. Карма наздогнала, що поробиш. Але найдивовижніше приходить з розумінням, що в головну героїню армія навчених і підготовлених вояків потрапила всього раз (!!!) за весь фільм. Привіт, реалістичність. Якщо наважитеся йти на «інсургент», беріть гарну компанію і чогось міцного. За всілякими смішними коментарями ви ризикуєте відмінно провести час і порадувати себе і поруч сидячих людей. Чудна можливість, чи не так?

Немає коментарів:

Дописати коментар